Praktiske og hyggelige Lamper

Indendørs lamper

Når du skal vælge indendørs lamper til dit hjem, er der rigtig meget at vælge imellem. Men nok det kommer til belysning indenfor, er det ikke helt ligegyldigt, hvilke lamper du vælge til hvilke rum. Hvis du bruger dine indendørs lamper og belysningen på den rigtige måde, vil det kunne gøre underværker for dit hjem. Indendørs lamper er til for at supplere det dagslys, som trænger ind af dine vinduer. Når mørke faldet på, bliver de indendørs lamper ekstra vigtige. Man glemmer tit, at lys er en meget vigtig faktor for indeklimaet i et hjem, og at rum kan ændres sig meget på baggrund af, hvilken belysning der bruges. Derfor skal du vælge dine indendørs lamper med omhu og tænke over, hvor de gør sig bedst.

 Typer af indendørs lamper

Alle salgs lamper afgiver forskelligt lys, men der er nogle enkle tommefingerregler, som man typisk kan følge, når man leder efter indendørs lamper. Loftslamper vil som oftest give et bredt, diffust lys til den generelle oplysning af rum. Dette er væglamper også gode til, men derudover kan væglamper også give nedadrettet eller opadrettet lys, alt efter hvad du ønsker. Hvis du er mere ude efter koncentreret og rettet lys, som eksempelvis til arbejdsbordet eller køkkenet, skal du gå efter spots eller små lamper med en rettet skærm. Hvis du er ude efter lamper, der skal give hyggebelysning, er der mange muligheder; både væglamper, bordlamper og gulvlamper. Fælles for dem er, at de skal havde en lampeskærm eller have nedadrettet lys, som er det der er mest stemningsskabende, når det kommer til indendørs lamper. Rigtig ofte giver det det bedste resultat, hvis du blandet de forskellige typer af indendørs lamper i et rum. Dette giver dynamik, men det er også praktisk, da der ofte vil være flere forskellige funktioner i et rum.

De primære rum og indendørs lamper

Der findes også gode råd til, hvilke slags indendørs lamper, du skal bruge i specifikke rum. Der er nogle rum, vi bruger mere end andre, som eksempelvis køkkenet eller opholdsstuen. I køkkenet har du brug for at kunne orientere dig, og du har også brug for gode lyskilder ved køkkenbordet, komfuret og så videre. Dertil kan der også være brug for stemningslys, da det skal være rart at opholde sig i køkkenet. I opholdsstuen gælder andre regler. Her har du brug for en god, bred lyskilde i loftet, der kan lyse hele rummet op, suppleret med mindre lyskilder, som kan være placeret ved eksempelvis en lænestol, sofagruppen eller et godt læsehjørne. Sådan gælder det med alle rum i huset, så sørg for at tænke dig godt om, når du vælger dine indendørs lamper.