Kvalitets hængekøjer

Hvilke kriterier skal man vurdere kvalitets hængekøjer ud fra? Det komme selvfølgelig meget an på hvilket formål den skal bruges til, men generelt skal man kigge på stoffet den er lavet af, holdbarheden og størrelsen. Generelt kan man få mange forskellige slags køjer. Man kan å nogle af stof, som for eksempel de brasilianske eller man kan få dem i nylon tråd som de mexicanske. Der findes også andre typer, som for eksempel dem lavet af net. Det er muligt at få kvalitets hængekøjer i alle kategorierne. De bedste af de bedste er behagelige og sikre at ligge i, de er større og har ofte plads til flere personer. Men ikke nok med det, de fås også i de mest fantastiske farver, former og udsmykninger. De sælges simpelthen som en slags brugskunst. De brasilianske køjer med mange farver i flotte striber er i sær blevet meget populære.

Hvad der defineres som kvalitets hængekøjer kommer selvfølgelig meget an på hvad man skal bruge dem til. Før i tiden, da man brugte dem til at sove i på skibene var det vigtigt at de var holdbare og lukkede sammen så man ikke faldt ud. Komfort og udseende var ikke så vigtigt. Hos de mexicanske arbejdere som skulle have noget at tage deres siesta i, var komfort og bekvemmelighed af højeste prioritet. De mere moderne kvalitets hængekøjer skal for langt de fleste være komfortable, holdbare og ikke mindst dekorative. Dette kan de traditionelle køjer også godt levere. Vi kender de indfødte indianere i Mellem og Sydamerika for masser af farver og spændende mønstre. Dette gør sig også gældende i deres køjer, og det har gjort at det farverige og spændende køjer bliver betragtet som mere autentiske.

Hvilet prislejde findes de så i? Det er meget forskelligt, afhængigt af type, kvalitet, størrelse og hvor meget tilbehør man vil have med. Startende på omkring 400 kroner for de mere basale versioner uden stativ. Efterhånden som man hæver kvaliteten, holdbarheden og det æstetiske så stiger prisen også naturligt. I den dyrere og mere kvalitetsbevidste ende ligger de på mellem 1000 og 2000 kroner uden stativ. Ønsker man en kvalitets hængekøje med stativ skal man op og lægge i nærheden af 3000 kroner. Det skal dog nævnes, at man sagtens kan finde en dekorativ og holdbar køje under 1000 hvis man ikke behøver stativ. Det er også muligt at finde typer der kan rumme mere end en enkelt og stadig ikke gå på kompromis med de andre parametre.