Jagttegn Fyn

Jagttegn Fyn, hobby for alle

Hvis du bor på Fyn, vil du opleve mange fine og spændende landskaber, som er oplagte til jagt. Det er især tilfredsstillende at gå på jagt, hvis man samtidig kan nyde den smukke natur og den åbne himmel, og det er der gode muligheder for på Fyn. Der afholdes flere gange årligt større jagter, som du med fordel kan deltage i. Før du kan gøre dette, er det dog nødvendigt, at du får dig et jagttegn Fyn. Det er i Danmark vedtaget ved lov, at man som jæger skal være i besiddelse af et gyldigt jagttegn, og derfor er det absolut nødvendigt, at du anskaffer dig et jagttegn. Dette gør du ved at gennemføre et våbenkursus for dernæst at gå op til selve jagtprøven, hvor du skal demonstrere din viden om jagt og vildt. Der er rigtig mange ting, som du skal kunne, og derfor er våben kurset en meget vigtig del af processen. Du kan tilmelde dig våbenkurser til jagttegn Fyn flere gange årligt, og det strækker sig typisk over omkring ti undervisnings gange fordelt på ti uger.

 

Våbenkurset og jagtprøven

Det første du må gennemføre er som sagt våbenkurset. Dette foregår i to dele, som er en teoretisk og en praktisk del. Den teoretiske del består i høj grad af læring om etik, regler og sikkerhed i forbindelse med jagt, mens den praktiske del af kurset har at gøre med afstandsbedømmelse og håndtering af de forskellige våben. Ligeledes vil selve jagtprøven være delt op i en teoretisk og en praktisk del. Den første, du skal op til, er den teoretiske del, som er en skriftligt prøve. Her skal du besvare 40 spørgsmål om jagt, hvoraf du skal have 36 rigtige for at bestå. Først når du har bestået denne, kan du gå op til den praktiske prøve. Her må du demonstrere din kunnen i forbindelse med våbenhåndtering og bedømmelse af afstand. Derfor er det særdeles vigtigt, at du husker alle de ting, som du lærte på våbenkurset. Består du begge delprøver, får du udleveret dit jagttegn Fyn, og så er du ellers parat til at jage!

 

Når du har fået dit jagttegn Fyn

Nu har du endelig fået dit jagttegn, så du kan komme ud og nyde Fyns smukke natur og den jagt som følger med. Før du kan gøre dette, har du naturligvis brug for udstyr. Der er masser af stedet på Fyn, hvor du kan købe dette udstyr. I Odense vil du finde adskillige butikker, som beskæftiger sig med jagt og vildt, og her kan du også bliver rådgivet, så du får købt det udstyr, som passer til dine behov.