Googles første medarbejder

Googles første medarbejder

Craig Silverstein, forlader tech, hvor han har arbejdet siden sin grundlæggelse til at logge på med den stigende uddannelse opstart Khan Academy.
Silverstein – der var teknisk Googles tredje medarbejder, efter at co-stiftere Larry Page og Sergei Brin – var medvirkende til at skabe søgemaskinen, der har bygget Google til en af ​​verdens førende højteknologiske virksomheder. Googles søgemaskine var det første produkt, og er stadig den mest udbredte.
Silverstein afgang blev først rapporteret som et rygte i et online nyhedsbrev produceret af EdSurge, en tech nyhedssite, AllThingsD tech nyhedsside bekræftede afgangen.
Tjenestemænd på Google og Khan Academy var ikke til rådighed for en kommentar, men Khan Academy medarbejder John Resig skrev på Twitter: “.. Virkelig glade for at arbejde sammen med Craig Silverstein, Google Employee 1 Han slutter sig til os på Khan Academy”
Khan Academy er en nonprofit opstart i Mountain View, Californien, (hvor Google også er baseret), der producerer online videoer, øvelser og test materialer i et forsøg på at uddanne studerende i matematik, naturvidenskab, humaniora og finansiering i lande, hvor uddannelsesmæssige ressourcer er ikke bredt tilgængelige.
Silverstein begyndte at arbejde på Googles søgemaskine, da det var et forskningsprojekt på Stanford University ledet af Page og Brin, der var studerende på det tidspunkt. Han kom officielt til Google, da selskabet blev grundlagt i 1998 ud af en Menlo Park garage.
Han forlod til sidst Standford, hvor han arbejder på en doktorgrad i datalogi, at arbejde for Google. Page, Brin og Silverstein ikke fuldførte deres doktorgrader.
Senere, Silverstein fungerede som Googles teknologi direktør. For nylig blev han vejleder for yngre Google-medarbejdere, AllThingsD sagde.
“Silverstein arbejdede side om side med stifterne at etablere Googles særlige kultur og skrev sin rimelige andel af den spirende søgemaskine base kode,” San Jose Mercury News rapporterede i 2010. ”Som Googles første medarbejder, er hans formue er anslået et sted nord for $ 800 millioner.”
I denne artikel, sagde Silverstein, at han følte en masse af Googles succes skyldtes held.
“Jeg gætte, hvad jeg er mest stolt af, er lykkedes at holde kulturen så godt, som vi har, givet al den succes og vækst, at vi har haft,” sagde han til Mercury News. ”Jeg er stolt af det. Vi har ikke gjort perfekt, men vi har gjort meget bedre, end jeg nogensinde troede, vi ville.”
Google sendt en erklæring, der bekræfter Silverstein afgang fra virksomheden:
“Craig har været med Google siden de tidlige dage. Han var medvirkende til udviklingen af ​​søg og gjort mange bidrag til Google gennem årene. Vi ønsker ham alt det bedste ved Khan Academy og vide, at han vil gøre store ting for at hjælpe dem med at markedsføre uddannelse rundt om i verden. ”
Shantanu Sinha, præsident og COO for Khan Academy, også sendt en erklæring om gruppens seneste leje, siger:
“Vi er glade for at have Craig Silverstein indgå i vores team. Hans dyb teknisk viden og organisation, opbygning af erfaring vil være yderst værdifuldt for os, da vi vokse som organisation. Vi er glade for, at talentfulde individer som Craig tror så lidenskabeligt i vores mission, og er villige til at slutte sig til os i vores søgen efter at give en verdensklasse uddannelse til alle, hvor som helst. “