Dørspionen til dit hjem

Har du en dørspion på din hoveddør? Det kan være rart med en dørspion, så du kan se din gæst, før du lukker op. Det er nemlig ikke alle gæster, som er lige velkommen. Med en dørspion behøver du ikke gætte på, hvem der mon står derude og banker på, så du behøver ikke mere at føle dig utryg, hvis det banker uventet på døren.
En dørspion er den nemmeste vej til at undgå at få en ubehagelig overraskelse, og de kommer i mange former, størrelser og priser.

Hvilken slags dørspion skal du vælge?

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige slags dørspioner. Der findes naturligvis de helt klassiske, som blot er et lille kighul i døren, hvorigennem du kan se personen, der står udenfor. Men i tidens løb har dørspionen udviklet sig rigtig meget.

Et af alternativerne er en digital dørspion med tilhørende skærm på indersiden af døren. Udefra ligner den en gammeldags dørspion, men den har flere fordele. Man kan ikke kigge ind af den, som man kan ved nogle af de gamle dørspioner. Og fordi der sidder et lille kamera i, kan man på skærmen få et farvebillede i høj kvalitet af gæsten udenfor. Dette er særligt nyttig for ældre mennesker og svagtseende. Rigtig avancerede dørspioner af denne slags kan også tage et foto af personen uden for døren. Den digitale dørspion er nem at installere og kører på batterier, så du slipper for grimme ledninger på din dør.

En rigtig smart funktion ved den digitale dørspion er, at du kan installere en såkaldt banke-sensor. På den måde tager dørspionen et billede, hver gang nogen banker på døren, og den kan indeholde op til flere tusind fotos afhængende af modellen og hukommelseskortet.

Prisen for en dørspion

Der er nok af dørspioner at vælge imellem, så du kan sagtens få en, der passer til din dør. Nu til dags kommer de færreste døre med dørspion, så du kommer højst sandsynligt til at skulle installere den selv. Det er heldigvis meget nemt, og du kan også få en montør til at komme hjem til dig og gøre det. Det gode ved det er, at du helt selv kan bestemme, hvordan din dørspion skal se ud, og hvilken model det skal være.

Priserne på dørspioner varierer meget og afhænger både af, hvilken model det er og hvor god kvalitet det er. Gammeldags dørspioner koster typisk mellem 150 og 600 kr. Digitale dørspioner koster lidt mere. Her varierer prisen mellem 400 og 1600 kr.